Het is me gelukt om een halve marathon te lopen! Tijdens de Marathon Eindhoven op 12 oktober 2008 heb ik de halve marathon afgelegd in 2 uur, 36 minuten en 52 seconden. Dat is zo'n 8 minuten sneller dan ik verwacht had - en ik kon de hele race lang lachen!

Ik ben nooit echt goed geweest in sport, en tegen 2000 was ik met zo'n beetje alle sportieve activiteiten gestopt. In de jaren daarna had ik niet veel energie en nauwelijks uithoudingsvermogen. Ik sloeg zelfs colleges over omdat naar de universiteit fietsen te vermoeiend was. Totdat ik er op een dag - 25 mei 2003 om precies te zijn - genoeg van had en ben begonnen met een hardloop-trainingsschema voor beginners.

Ik ben een paar keer gestopt en weer begonnen, vooral omdat ik het lastig vond om in de herfst door te zetten. Maar in 2005/2006 heb ik het voor elkaar gekregen om de hele winter door te gaan, en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Het grootste deel van de tijd loop ik een keer per week, en wat vaker tijdens de zomervakantie als mijn andere sporten stilliggen. En hoewel ik het geen 12 minuten volhield toen ik net begon, loop ik nu vaak een uur of langer achter elkaar. Ik ben niet zo snel - tussen 8 en 10 km per uur - maar in de loop van de tijd heb ik aardig wat uithoudingsvermogen opgebouwd.