Newsserver

Uit Stack Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Stack beheert een eigen nieuwsserver, news.stack.nl. Deze server biedt alle standaard nationale en internationale nieuwsgroepen aan. Maar er zijn geen binary groepen beschikbaar (die gebruikt worden voor het uitwisselen van films en software). De Stack server heeft newsfeeds met een tiental andere nieuwsservers wereldwijd, om te zorgen voor een goede distributie van de artikelen.

Stack biedt ook eigen, Stack-specifieke nieuwsgroepen welke niet beschikbaar zijn op andere servers. Deze discussiegroepen bieden een goede gelegenheid voor informele communicatie tussen leden. De stack.announce groep is bedoeld voor algemene aankondigingen. De andere stack.* groepen wijzen zichzelf. De meest populaire nieuwsgroep was in het verleden stack.flame, waar Stackleden hun frustraties uitten op andere Stackers, besturingssystemen en bepaalde Unix editors.

De meeste moderne webbrowsers hebben ondersteuning voor nieuwsgroepen (NNTP) ingebouwd. Maar er zijn ook veel specifieke nieuwslezer-applicaties beschikbaar. Een goede nieuwslezer-applicatie heeft ingebouwse ondersteuning voor een treaded overzicht van de discussies en de mogelijkheid om bepaalde berichten en/of auteurs te negeren. Het is soms moeilijk om de discussies in een bepaalde groep te volgen zonder deze opties.

De Stack nieuwsserver is vrij toegankelijk vanaf computer bij Stack of elders op het campusnetwerk van de universiteit (inclusief VPN- en IPv6-tunnels). Stackleden kunnen bovendien inloggen vanaf andere providers door gebruik te maken van een beveiligde verbinding (SSL) en in te loggen met hun standaard Stack loginnaam en wachtwoord. Merk op dat nieuwslezer-applicaties vaak vereisen dat je expliciet instelt dat je met een gebruikersnaam in wilt loggen. Standaard wordt een anonieme verbinding gebruikt - en dan krijg je van buiten de campus niet alle groepen te zien. Het poortnummer voor een beveiligde NNTP verbinding (NNTPS) is 563.

Verwijzingen

Sjabloon:Communicatie