Helpdesk

Uit Stack Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Stack Helpdesk is opgericht om algemene computerhulp aan te bieden aan studenten en medewerkers. Je hoeft geen Stacklid te zijn om gebruik te maken van de Stack Helpdesk. De Stack Helpdesk zou kunnen helpen als je niet geholpen kunt worden door het NSC of andere universiteitshelpdesks - bijvoorbeeld als je iets probeert te doen dat niet officieel ondersteund wordt door de universiteit. Dit kunnen dingen zijn als het gebruiken van UNIX op je laptop (of andere systemen) of het gebruiken van een Apple met MacOS X, bij het ervaren van hardwareproblemen of als je hulp nodig hebt met specifieke programma's.

Let wel dat het niet de bedoeling van de Stack Helpdesk is om het NSC en andere TUE Helpdesks te vervangen. Voor algemene problemen word je nog steeds geadviseerd om een oplossing te zoeken via officiële TUE-kanalen. Wij proberen alleen een toevoeging te leveren aan standaard universiteitsdiensten.

Contact

De Stack Helpdesk kan bereikt worden via e-mail op helpdesk@stack.nl. Je kunt ook Stack elk moment bezoeken in De Hal 0.03 (contact). Let wel dat de helpdesk vooral hulp verleent via e-mail en dat er vaak geen helpdesk-mensen aanwezig zijn bij Stack. Onthoud wel dat we vrijwilligers zijn die anderen hulp aanbieden met onze ervaring - we weten niet alles en we zijn geen betaalde universiteitsmedewerkers.

Documentatie

Om antwoorden te geven op de meest voorkomende technische vragen over Stack houdt de Stack Helpdesk de Stack Technische FAQ bij. Als je zit met een technische vraag of een probleem dat direct aan Stack gerelateerd is, zie dan eerst deze FAQ.

Het Stack Helpdesk team publiceert ook artikelen over het gebruik van specifieke diensten of programma's, zoals documentatie over het draaien van MacOS, Linux of BSD op je laptop. Als je extra documentatie wil verlenen dan ben je welkom om contact met ons op te nemen. Je zou veel anderen met vergelijkbare problemen kunnen helpen door over je ervaringen te vertellen.

Macintosh en MacOS X:

Linux:

  • TUE-WPA2 wireless network on Ubuntu (Engels) by Bram van der Putten
    Verder (dit wordt niet genoemd in het document) moet de PEAP-versie gewijzigd worden van de standaard 1 naar versie 0.

Meer artikelen en tips zijn zeer welkom.